Tuukkala-Silvastin kaupunginosaseuran logo!

logo-2092

Tuukkala-Silvastin kaupunginosaseura on saanut käyttöönsä upean logon, jossa on historian havinaa yli tuhannen vuoden takaa. Tämän neidon yllä on Tuukkalan kansallispuku ja kun logon kääntää ylösalaisin, niin siinähän on ilmiselvästi Tuukkalan vesitorni kaikessa komeudessaan. Tuukkalan kalmistoonhan on haudattu henkilöitä jo ainakin vuosina 800-1000, jos ei jopa aikaisemminkin, siis viikinki ajoilta saakka. Alueelta on löydetty 70-80 hautaa, joista n.60 on pystytty tähän päivään mennessä tutkimaan.

kalmiston-luuranko-109

Tämä kuva luurangosta on otettu 02.09.2009, juuri meneillään olevilta kaivauksilta. Haudoista on löytynyt myös esineitä lähes 400 joista suurinosa ajoittuu ristiretkien aikaan n. 1100 – 1300-luvuille.

Tämän meidän logomme on suunnitellut taiteilija HEIDI LINDBERG-NURMINEN. Heidi asuu Tuukkalassa Vanha-Tuukkala tilalla perheensä (puoliso ja tytär) kanssa. Hänellä on omia ratsuhevosia ja poni tallissaan sekä myöskin tallipaikkoja muidenkin omistamille ratsukoille, taitaa siellä olla tälläkin hetkellä pari vierasta hevosta.

Logo on mielestäni ainutlaatuinen, eipä ainakaan Mikkelistä, eikä monelta muultakaan paikkakunnalta, löydy yhtä historiallista kaupunginosaseuran logoa kuin mitä meillä on.

heidi-3091

Tässä kuvassa on Heidi kotitilan nurmikolla 17-vuotias tamma Award`in (Röhky) ja Afrikkalaisen kääpiövuohen kanssa.

Teksti ja kuvat Ilppo Sallinen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.