Virkistymisleirillä Mäntyniemessä

 

Leirillä on mukavaa, vaikka säänhaltija ei joka päivä olekaan niin kovin suosiollinen. Pilvisenäkin päivänä voi olla hyvä mieli siitä, että ei sada. Kun aurinko paistaa ja on todella lämmintä, kuten viime viikon torstaina ja perjantaina, leirillä olijat saattoivat iloisin mielin nauttia olostaan. Kesän ensimmäisen leirin osanottajista pääosa oli eläkeläisiä, mutta joukossa oli myös muutama nuori.

mantyniemi 001
Mäntyniemen kivet ovat saaneet väriä pintaansa.   

 

Mäntyniemi leiri2010 002
Nuoret iloiset kankaanpainajat.

 

Oma tutustumiseni leiriin oli vähän turhan kiireinen, koska ajatus leirille lähdöstä tuli niin yllättäen. Ehdin kuitenkin saada sen kuvan, että osallistujilla riitti paljon tekemistä leirin jokaiseksi päiväksi. Leiriläisten päiviin sisältyi Ritva Nurmen kertoman mukaan, liikuntaa, jonka aloitti aamujumppa, hyvää ruokaa, kahvia, retkeilyä luonnossa, yrttien keruuta, kankaanpainantaa, kivien ja ruukkujen maalausta, uintia ja saunomista. Ritva kertoi, että he yrittivät löytää luonnosta mahdollisimman paljon erilaisia värejä. 

 

 

 Mäntyniemi leiri2010 016
Yrttien kerääjät lepotauolla.

 

 mantyniemi 003
Yrtit tekeytymässä ikkunalla.

 

Ennen ruokailua laulettiin vanhoja tuttuja lauluja haitarin säestyksellä. ”Mä oksalla ylimmällä” sopi hyvin hetken tunnelmaan. Kun kuulee tuon laulun, niin kesä tulee eittämättä mieleen. Mäntyniemi on erinomainen paikka järjestää tällaisia leirejä. Ympäristöstä löytyvät erinomaiset retkeilymahdollisuudet, järvi ja kaunis luonto.

 

 Mäntyniemi leiri2010 001
Haitarinsoittaja.  

 

 Mäntyniemi leiri2010 036
Maalattuja ruukkuja, takana nuori maalari.


Leirejä järjestetään Mäntyniemessä tänä kesänä tämän jälkeen vielä kolme: 4. – 9. heinäkuuta, 2. – 7. elokuuta ja 23. – 28. elokuuta. Näille leireille ehtii vielä ilmoittautua.
 

Tervetuloa!


Kuvat: Minna Kurvinen, Sirpa Kääriäinen 
 
 
 
 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply