Täältä löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Tuollainen tunne tuli voimakkaana mieleen, kun tutustuin Järjestökauppa Okariinaan. Jollakin tavalla tavaroiden paljous yllätti. Ehkä mielessä oli kuvitelma, että on vain muutama tuote, jotka on valittu edustamaan jokaista järjestöä. Tietysti myös se yllätti, että kaupasta saattaa löytyä vain yksi kappale jotain tavaraa ja sitten toista täysin samanlaista ei myyjän kertoman mukaan enää saa. Okariinasta on siis mahdollista tehdä hyvinkin erikoisia ja uniikkeja löytöjä.

 okariina 010

okariina 011

Järjestökauppa Okariinassa on tarjolla Mikkelin kehitysmaayhdistyksen, Omega ry:n, Pelastakaa Lapset ry:n ja TSL:n Käsityöpaja Mikolon tuotteita. Myynnissä on Reilun kaupan tuotteita, kahveja ja mausteita. Toisen ison ryhmän muodostavat erilaiset käsityöt: kestävät räsymatot, pellavatuotteet, kestovaipat, kesäkassit ja –hatut. Lisäksi löytyy erilaisia kehitysmaiden käsitöitä, kauniita liinoja ja narusta punottuja kukka-amppeleita.

 okariina 0051

okariina 0061

Okariina sijaitsee Pulkkisen kulmassa. Vanha puutalo soveltuu mainiosti tämäntyylisen kaupan tiloiksi. Talossa ovat vielä jäljellä vanhat uunit ja upeat paksuista hirsistä tehdyt seinät, joita ei ole peitetty eikä käsitelty millään nykyajan aineilla. Sekin viehättää, että kauppa on kahdessa tasossa. Pari porrasta, kun kiipeää, löytää uutta ihasteltavaa. Etenkin erilaiset käsityöt ovat kesäisen värikkäitä.  

okariina 0021

okariina 0081

Okariinasta saattaa löytää tosiaankin jotain sellaista, mitä ei uskoisi olevan olemassakaan, ja mikä tärkeintä, tuntee olevansa hyvällä asialla, tukemassa ihmisiä, joilla ei muuten ehkä olisi mahdollisuutta työllistyä.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply