Vuoden 2010 toimintakatsaus

Kokoontuminen joulukuu 2010On aika tehdä kuluvan vuoden ”toiminnan tilinpäätös”.

Yhdistyksen johtokunta kokoontui ravintola Rossoon keskustelemaan kuluvasta vuodesta ja suunnittelemaan tulevaa. Mukana oli myös opiston rehtori Leena Hytönen.

Kokoontuminen oli perinteinen ”palkitsemispäivällinen”, koska toimihenkilöt tekevät tehtävänsä talkootyönä. Kokouspalkkiot yms. korvataan hyvällä jouluruualla. Tätä perinnettä on vaalittu toistkymmentä vuotta ja viimeiset kolme vuotta on ateria nautittu Rossossa.  

kokouksessa_2010

Tulevaa aikaa: Leena kertoi mielenkiintoisesta tapahtumasarjasta, joka liittyy Mikkelin Kansalaisopiston 90 – vuotisjuhlallisuuksiin. Luvassa on paljon tekemistä ja opisto menee tapahtumillaan asiakkaiden pariin, lähelle ihmisiä. Opiston nettisivut uusiutuvat vuoden alussa ja yhdistyksellä on mahdollisuus saada omaa toimintaansa paremmin esille.

Mennyttä aikaa: Mikkelin kalastusalue järjesti Lahtelassa viikonlopun kestävä pilkkileirin lapsille ja nuorille maaliskuussa. Lunta oli tavattoman paljon ja työmiehet saivat tosissaan lapioida polkuja auki tontin eri huoltorakennusten välille. Jääolot olivat kenonlaiset, koska jäällä oli vettä ja lunta puolisääreen asti. Kaikesta huolimatta leiri onnistui hyvin. Polkujen avaamisen ja lomamajan lämpiämisen jälkeen oli luontevaa jatkaa lomamajan sisätilojen ehostusta.

 

Kevättalvella Lahtelan lomamajan sisätilat maalattiin. Pinnat siistiytyivät huolellisen käsittelyn seurauksena. Kyllä taas kelpaa lomailla ehostetussa majassa. Lomamaja olikin koko kesäkauden lomailijoiden käytössä.

Lahtelantien korjaus eteni keväisistä alkuhankaluuksista loppuun ja nyt on kesäpaikkaamme hyväpintainen kulkuväylä. Hankaluuksia oli aluksi tiepohjan pitävyyden kanssa. Koneet upposivat tielle ja siitä aiheutui viivästystä töiden suorittamisessa. Tien korjauksen yhteydessä parannettiin myös parkki- ja nuotiopaikan pohjia.

Ympäristöhoitoon palkatut miehet tekivät ennen kesäkauden avausta parina päivänä siistiä jälkeä Lahtelan tontin takalaidoilla. Risut kaadettiin ja koottiin pieniin kasoihin tontilla. Kesälomakausi keskeytti työt, koska ei haluttu aiheuttaa päänvaivaa vuokaralaisille. Syksymmällä jatkettiin tontin raivausta ja risut ajettiin kasaan ylätasanteen kentän laidalle. Siellä ne odottavat kevättalvella tapahtuvaa hävittämistä.

Kesäaikaan saunominen oli vilkasta, joten kiuashan siinä kärsii. Loppusyksystä havaittiin, että sen taustaan oli palanut iso reikä. Nyt saunan nurkassa komeilee ja toimii kookkaampi löylynantaja. Entinen olikin saunatilaan nähden pienehkö. Uudessa kiukaassa on kiviä peräti 240 kiloa, joten löylyä tulee riittämään toisella tavalla.

Leave a Reply