”Herkuttelevat herrat” kalankäsittelyä oppimassa

Mikkelin kalastusalue järjesti 7.4.2010 TSL:n opintojärjestön myötävaikutuksella kalankäsittelykurssin. Yhteiskoulun kotitalousluokassa touhusi toistakymmentä kurssilaista ahvenien, särkien, lahnojen, haukien ja kuhan kimpussa.

Opettajina toimivat Aki Hirvonen ja Reijo Lähteenmäki. Aki opasti ”kädestä pitäen” kalojen käsittelyä ja ruuan valmistusta. Reijo puolestaan hoiteli pikaisesti teoriapuolen opetuksen.

Kurssilla opiskeltiin siis tavallisten järvikalojen käsittelyä, sekä valmistettiin käsitellyistä kaloista maukasta ruokaa.

 

HPIM4781

Tässä toimitaankin jo kovasti, mutta ensin tutustuttiin perusasioihin, eli välineisiin ja alkutoimiin kalan säilyttämisessä.

Kalan käsittely alkaa jo pyyntihetkellä. Kalan laadun kannalta on tärkeää tainnuttaa ja verestää kala, sekä jäähdyttää se mahdollisimman nopeasti pyynnin jälkeen.  Oikein ”alkukäsitelty” kala on helppoa valmistaa ruuaksi

Kaloista valmistettiin erilaisia maistuvia ruokalajeja.

HPIM4791

 Ahvenpitsat alkavat valmistua

HPIM4795

 Tässä täytettä pitsapohjan päälle

HPIM4804

 Maistuis varmaan sullekin!

HPIM4797

 Haukifileet paloiteltiin ruodottomiksi paloiksi, kasteltiin kananmunassa, kieritettiin korppujauhoissa ja ..

 

 

HPIM4802.. paistettiin pannulla.

Kurssitukselle toivottiin jatkoa ja eiköhän sellainen jossain vaiheessa toteudukin.

 

Leave a Reply