Vuosikokous

toukokuu 1st, 2017 by himalanpohja

Himalanpohjan kylät ry

Jokavuotinen tärkeä kokous pidettiin Koivulassa. Kokouksessa käsiteltiin tulevia ja menneitä asioita ja ratkottiin probleemat puolin ja toisin. Kuunneltiin kaupunginjohtajan mietteitä tällaisesta Mikkelin lähialueesta, eikä hän pahemmin ollut huolissaan meidän katuverkostomme kunnosta.

Meille läsnäolijoille oli erittäin suuri kunnia se, että kaupunginjohtajamme vaivautui omilta kiireiltään tulemaan kyläkokoukseen ja tuomaan oman näkemyksensä asioista missä mennään.

Mietteliääksi näyttää menevän kaupunginjohtajankin olemus kun laitakaupungilla joutuu asioimaan.

Mietteliääksi näyttää menevän kaupunginjohtajankin olemus kun laitakaupungilla joutuu asioimaan.

Varsinaista suurta sanomaa hänellä ei meille ollut, kuitenkin ylisti meidän kyläaluettamme hyvin toimivana ja arvostettavana asuinpaikkana.

Paikalla oli 21 henkilöä. Keskustelu liikkui Ristiinan sijainnista ja terveys- ym. palveluiden pysymiseseen paikkakunnalla. Kaupunginjohtaja piti Ristiinan sijaintia hyvänä, mihin suuntaan Mikkeli voisi laajeta. Mikkelin alueen asukkaideen eriarvoisuus palveluiden suhteen puhutti. Yksi askarruttava aihe on, että täältä puuttuu veneiden laskupaikka ja mistä sellainen löytyisi. Myös tontti- ja kaavoitusasiat puhuttivat.

Kaupunginjohtaja kertoili omista kokemuksistaan 20-vuotiselta uraltaan. Noin silminnähden hän oli Mikkeliin tyytyväinen.

Yhtenä suurena asiana voi myös pitää, että kylämme säännöissä on pykälä jossa kyläyhdistyksen puheenjohtaja voi olla ja toimia 10 vuotta yhtäjaksoisesti, ja Katriina Kontiselle tuli tämä tiima täyteen, joten kokous valitsi Katriinan seuraajaksi Petri Tikkasen. Valinta oli yksimielinen. Onnittelut uudelle puheenjohtajalle ja kiitokset Katriinalle hyvästä puheenjohtajakaudesta.

Jäähyväis hetki ja kukkien luovutus siirtyvälle puheenjohtajalle Katriina Kontiselle

Jäähyväishetki ja kukkien luovutus virassaan lopettavalle puheenjohtajalle Katriina Kontiselle.

Pöytäkirjasta löytyvät uudet ja vanhat yhdistyksen hallituksen jäsenet osiosta Kylätapahtumia.

Kuvat Kaisa Liukkonen texsti Mauri Liukkonen/kj

TALVITAPAHTUMA

maaliskuu 19th, 2017 by himalanpohja

Tulosta syntyi!

Lähes kolmekymmenpäinen joukko tavoitteli Himalanpohjan mestaruutta ja lajihan oli. Olla ovelampi kuin kala! Kevät tekee kovasti tuloaan ja se saa liikkelle niin auringon ihailijoita kuin liikuskelijoita, kuntoilijoita, happihyppelijöitä ja pilkkijöitä. Jo perinteisiksi muodostuneet kylän yhteiset jäällä liukastelut, reijän poraukset, hiljaiset rukoukset jospa tänävuonna olisin minä se kisan voittaja. Tietenkää kaikki ei voi voittaa ja vain parhaat palkitaan.

Tämän vuoden parhaana palkittiin viimevuoden tapaan Petri Tikkanen. Petrillä oli tiedossa mistä se mahoton särkiparvi tänäkin vuonna luuraa, vain kolme reikää tarvitsi lähes viisikiloisen kalansaaliin ylös nostamiseen. Minä porasin kolmekymmentä reikää ja saalis yx ahven. Se tässä sentään tuntuu hyvälle etten jäänyt ilman kalaa, tuntui pahalle katsoa niitä joilla ei ollut edes nykyn nykyä.

Kiitos keiton keittäjille, kisapaikan isännille ja suuret kiitokset arpajais ja kilpailupalkintojen lahjoitajille, ja tietysti jokaiselle mukana olijalle!

Tuloksia:

Raskassarja

 1. Petri Tikkanen       4863  g
 2. Kalle Korhola         2435  g
 3. Vesa Korhola          1203  g
 4. Voitto Himanen       975  g
 5. Pertti Liukkonen     650  g
 6. Pauli Himanen         583  g
 7. Kari Liukkonen        397  g
 8. Mika Himanen         245  g
 9. Pentti Syrjäläinen    159  g

Suloiset prinsessat

 1. Tarja Liukkonen       837  g
 2. Annuriikka Korhola 463  g
 3. Kaija Jeffries              379  g
 4. Helena Syrjäläinen     92  g

Kasvavassa ijässä olevat alle 14v

 1. Ekku Korhola             582  g
 2. Taikatuuli Haiminen 114  g
 3. Viljam Haiminen    läheinen kosketus kalaan

Kaikille muille osallistujille tuli kunnolla kokemusta ja liikuntaa.

Tästä se alkaa:

Lähtölaukas on ammuttu, nyt on kiire, nyt on kiire. Mihinhän sitä ensin ryntäis?

Lähtölaukas on ammuttu, nyt on kiire, nyt on kiire. Mihinhän sitä ensin ryntäis? Niilon lähettämä kuva.

Täällä sisällä lämpimässä on parempi puntaroida tulevan kisan tuloksia ja mitenkä olisi pitänyttoimia toisin että voitto tulisi kotiin, Veikko ja Mikko asian olisi ratkaissut toisin!

Täällä sisällä lämpimässä on parempi puntaroida tulevan kisan tuloksia ja mitenkä olisi pitänyt toimia toisin että voitto tulisi kotiin, Veikko ja Mikko asian olisi ratkaissut muullalailla!

Niilo lähetti kuvan. Tässä sauna-avannolla on tarpeeksi suuri hole voittokalojen pyyntiä varten. Seuraavan kerran laitan koukun ja syötin pilkkiini!

Niilo lähetti kuvan. Tässä sauna-avannolla on tarpeeksi suuri hole voittokalojen pyyntiä varten. Seuraavan kerran laitan koukun ja syötin pilkkiini!

Samainen teksti pätee Hilkan kuvassa.

Samainen teksti pätee Hilkan kuvassa.

Mitenkä kamalan suurta kalaa ne nyt raahaavat kohti rantaa, herranjestas sentään...

Mitenkä kamalan suurta kalaa ne nyt raahaavat kohti rantaa, herranjestas sentään…

Tuohon se reikä pitäisi kairata jotta tulosta syntyisi!

Tuohon se reikä pitäisi kairata jotta tulosta syntyisi!

Palkintojen jako:

Voitto kotiin taas tälläkin kertaa. Tarja se jaksaa joka vuosi yllättää olemalla paras!

Voitto kotiin taas tälläkin kertaa. Tarja se jaksaa joka vuosi yllättää olemalla paras!

Tämän vuoden voittaja Petri Tikkanen, neljäkiloakahdeksansataakuuskymmentäkolmegrammaa. Hänen vieressä seisova rouva on Katriina Kontinen kylähydistyksen puheenjohtaja, tarkempia mittoja en tiedä.

Tämän vuoden voittaja Petri Tikkanen, neljäkiloakahdeksansataakuuskymmentäkolmegrammaa. Hänen vieressä seisova rouva on Katriina Kontinen kylähydistyksen puheenjohtaja, tarkempia mittoja en tiedä.

Sijoittuneita ja ei:

Naistensarjan kolmas!

Naistensarjan kolmas!

Tuolta niitä PITÄIS tulla!

Tuolta niitä PITÄIS tulla!

Jospa jollekulle sattui kameraan hyviä tilannekuvia niin lähettäkääpä aiheeseen liittyviä kuvia minulle niin julkaistaa teidän ja meidän mieliksi tänne sivuille. Mukava näitä olisi katsella.

Teksti ja kuvat Mauri/kj

osa kuvista Niilon

 

Vuosi 2016

marraskuu 27th, 2016 by himalanpohja

TÄMÄ VUOSI 2016

Aloitan tämän vuoden täältä häntäpäästä. Eli Meidän pikkujouluista, jotka vietettiin Mutterituvalla. Tästähän on jo pari viikkoa kun siellä kävimme. Olen kuullut muutamia kommentteja, kun jokaisella on noita joulubileitä useitakin:  ruuan suhteen kaikki kiittelivät, kuinka hyvää oli tarjolla. Siitä kiitos Mutterituvan isännälle ja emännälle, vieläkin siellä olijat maiskuttavat suutaan.

Ehkä vielä palaamme rikospaikalle. Mikähän siinä on, että kun sakki lähtee täältä Himalanpohjalta liikenteeseen, niin keli ei ainakaan meitä suosi, sataa räntää tai sitten muuten on ollut loskakeli, mutta siksi olemmekin valinneet tutun ja turvallisen Pulkan kyydin, sillä tuntuu turvalliselle istahtaa Pulkan kyytiin. Tässä vielä muutamia kuvia tyytyväisistä matkalaisista.

Ruokaa odotellessa, jaa mutta tarkemmin kun kuvaa katsoo niin pukkikin on jo käynyt.

Ruokaa odotellessa, jaa mutta tarkemmin kun kuvaa katsoo, niin pukkikin on jo käynyt.

Mikähän Ollia noin jännittää.

Mikähän Ollia noin jännittää.

Jotenkin voisi ilmeistä päätellä että kaikki ei olisi hyvin, mutta toisin on, ei sitä maha täytenä hyppiä.

Jotenkin voisi ilmeistä päätellä että kaikki ei olisi hyvin, mutta toisin on, ei sitä maha täytenä voi hyppiä. Pukin tuloa tässä nyt jännitetään…

3.12. 2016

Olen tosiaankin ylpeä, että meillä täällä Himalansaarella on oma kaunis kyläkirkko, ja siitä todisteena taas tänään sain sen asian todeta. Kauneimmat joululaulut kuulimme kirkossa, seurakunnan laulamina. En yhtään ihmettele, miksi Kari Kanto suosii kirkkoamme, sillä akustiikka siellä on mahtava. Äänen, jonka päästät, palaa kuulijan korvaan samana kauniina kaikuna, ehkä korkea tila ja hirsiseinät sen mahdollistavat. En ole asiantuntija. Kirkko tosin ei ollut aivan täysi, osallistujia oli ehkä 50-60, lämmin tunnelma, nätti valaistus, no mitä muuta siitä voisi sanoa.

Mainitsisin vielä Kaijan kotitalon joulukuusen, joka antaa valoa tähän syksyiseen harmauteen, se on kiva pilkahdus tienvarrelle, lähes näen jokakerta kun ohi ajan, että tonttu pilkahtaa kuusen katveessa, kenties menossa pelottelemaan pikkulapsia. Tosin ne alkaa olemaan harvinaisia näillä kulmilla.

Ja laulu raikuu, joululaulut kaikuu. Hyvää joulun odotusta teille kaikille,,, olkaa kilttejä.

Ja laulu raikuu, joululaulut kaikuu. Hyvää joulun odotusta teille kaikille… olkaa kilttejä.

Nyt kun mennään jo joulukuuta tätä vuotta, joten on aika laittaa vuoden tapahtumia pakettiin. Talvi meillä, niin kuin jokainen muistaa, oli vähäluminen ja lumilinkoihin investoineet kärsivät lumen puutteesta. Pakkasia oli juuri sen verran kun pitikin, kaksi viikkoa pakkasia kesti ja jäät vahvistuivat kantaviksi, joten pilkkijät pääsivät narraamaan toisiaan.

Himalanpohjan kylätiimin toiminta oikeastaan alkoi tänäkin vuonna pilkkimestaruuskilpailujen järjestämisellä, Aholampi oli tapahtuman pääpaikkana, ja kiitettävästi sinne asian harrastajia saapuikin. Tulokset ovat vielä sivuillamme näkyvillä.

Toinen pääohjelmanumero meillä oli Himalansaaren koivulassa pidetty kesätapahtuma tansseineen.

Ristiinalais-mikkeliläinen orkesteri takasi tahdin niin että lattialankut notkuivat seuratalossa. Kiitos suuresti Kari Piskoselle! Ulkona suoritettuun ohjelmaan kuului tikanheittoa, lypsykonekumin nakkaamista maitotonkaan, tulitikun pituusheittoa ja Aki Hirvosen kalankäsittelyä (kuinka hauesta ruodot poistetaan) ym. kalan kalpeerausta sekä lämpötilan arvaus.

Aki Hirvonen osaa kyllä käsitellä kuinka kalaa jalostetaa, ai että se on helppoa(näköista).

Aki Hirvonen osaa kyllä kalan jalostamisen, ai että se on helppoa (näköista). Kuva: Juha Kelkka

Muikut paistoi Marko, makkarat paistoi Mauri ja muikut siivottiin talkoilla.

Muikut paistoi Marko, makkarat Mauri ja muikut siivottiin talkoilla. Kuva: Juha Kelkka

Iltamien piäjohtajana toimi Petri Tikkanen

Iltamien piäjohtajana toimi Petri Tikkanen. Kuva: Juha Kelkka

Tässä lentää lypsykoneen tissikumit. Heittovuorossa Kaija Kilpeläinen

Tässä lentää lypsykoneen tissikumit. Heittovuorossa Kaija Kilpeläinen. Kuva: Juha Kelkka

tässä kuvassa Ahti taitaa pyytää korkeemmalta apuja

Tässä kuvassa Ahti taitaa pyytää korkeemmalta apuja. Kuva: Juha Kelkka

Tikanheitto paikalla riitti asiakkaita koko illan Pertti hoiteli tämän rastin.

Tikanheittopaikalla riitti asiakkaita koko illan, Pertti hoiteli tämän rastin. Kuva: Juha Kelkka

 

Mukavasti tähänkin riitti osallistujia, vaikka kesällä tapahtumia on aivan joka lähtöön. Koivulassa oli kesällä kovasti toimintaa, oli Saimaan teatterin esitys ja nuorisoiltoja, kesän avaus, jossa oli taimia ym. myytävänä, sekä syystori ja keittopäivä. Kesätori toimi perjantai-iltaisin Koivulan pihamaalla, ja tarjolla oli leivonnaisia, kakkuja, piirakoita ym. myytävää.

Tansseista innostuneina ajateltiin myös tulevana kesänä järjestää bileet. Tämän kesän kova sana oli paistetut neulamuikut ja siihen sattuva dippikastike. Kova työ oli putsata miljoona pikkumuikkua paistokuntoon.

Kyläkokous.

Vuotuinen kyläkokous pidettiin Koivulassa 2.5. Puheenjohtajana toimi Anne Korhola, joka vei kokouksen hyvävauhtisesti päätökseen.

Se on sitten totinen paikka.

Se on sitten totinen paikka.

Kari Piskonen luennoi lääkevalinnoista. Pääaiheena oli astman kehittyminen ja lääkkeiden erilaiset vaikutukset.

Kari Piskonen selvittää kuinka asma lääkkeet vaikuttaa ihmisen hengitykseen.

Kari Piskonen selvittää kuinka astmalääkkeet vaikuttavat ihmisen hengitykseen.

Aina puhuttaa tien kunto. Edellisenä kesänä tehtiin Himalanpohjan tien kunnostus, ja tänä kesänä Himalansaaren tietä parannettiin, ojat kaivettiin ja uudet rummut asennettiin vanhojen jo lähes romuksi menneitten tilalle. Tietä on sorastettu ja tasoitettu kiitettävällä tavalla, joten mikä on nyt huristella Himalansaarelle.

Yksi näkyvistä töistä Himalansaarella on kirkon katon uusiminen. Katto on vuotanut jo useamman vuoden ajan, ja nyt siinä on samanlainen palahuopa kuin aikaisemmin. Vielä ensi kesäksi jää puuhastelua katon kanssa, kun korjauksen yhteydessä havaittiin, että katolla sijaitseva torni on lahoamispisteessä. Toivottavasti ensi kesänä sekin korjataan ja luvassa on myös, että kirkko saa uuden maalikerroksen.

Telineet valmiina!

Telineet valmiina!

Kari Kanto kävi myös esiintymässä kirkossa, kuinkakohan mones kerta lie ollut.

Kirkon piha oli myös päänäyttämönä, kun lapset leikkivät ohjatusti tänä kesänä, kuten jo niin monen monena kesänä.

Mustikan kukinta oli keväällä aivan mahdotonta, satoa odotellessa kuitenkin toiveet jättisadosta hupenivat suuresti, no kyllähän mustikoita sentään metsästä löytyi kohtuullisesti, kun etsi sen parhaan paikan. Sama puolukan suhteen, kantarelleista puhumattakaan.

Jos joku moitti muikun saantia tänä kesänä, niin syyn voi etsiä oman verkon silmäkoosta, sillä muikkuja tuli runsaasti 15 mm verkolla. Itse pyysin kahdella verkolla, ja kyllä aivan kyllästymiseen asti mujetta nousi. Näin mietti kihtivarvas Mauri!

Myös hauki oli syönnillään koko kesän. Kukahan liene saanut suurimman hauen näiltä vesiltä, ainakin Sergei sai virvelillä 9,7 kg vonkaleen. Suurimmasta kalajutusta kuitenkin vastasi (jota ei kukaan usko), minä allekirjoittanut, sillä käydessäni Timpan kanssa viskomassa peltilätkää, kolmella heitolla saimme neljä haukea yhteensä 24 kg. Oli siinä saalista kerrassaan.

Nämä kaikki vain kolmella heitolla, nooh onhan noita kalajuttuja!!

Nämä kaikki vain kolmella heitolla, nooh onhan noita kalajuttuja!!

Vuoden tapahtumia

Pilkkikilpailut.

Vuosikokous 2.5.

Yhdistyksen hallituksen kokoukset 3 kpl.

Peli-illat ja kahvio kesä-heinäkuussa Koivulassa.

Leikkikenttätoimintaa, kirkon pihamaa.

Navin suunnistuskahvitus, Lapinniemi. 6.7.

Kari Kannon konserttikahvitus 17.7.

Kesätapahtuma 16.7.

Pikkujoulut 26.11.

Kauneimmat joululaulut lauletaan saaren kirkossa 3.12.

Puheenjohtajan palsta. Katriina ole hyvä

Muuten yhdistyksen ohjelmisto on vuosittain kutakuinkin sama, mutta viime kesänä testattiin kesätapahtuman suosiota Koivulassa. Tapahtuma ylitti kaikki odotukset, yleisöä oli noin 130.

Tulevalle kesälle on suunnitelmissa jälleen järjestää samalla reseptillä jotain vastaavaa. Moni on toivonut, että tällaisia tapahtumia voisi olla vaikka useampia kesän aikana.

Onneksi Saimaan teatteri on löytänyt seurojentalon esiintymispaikakseen yhteistyössä maa- ja kotitalousseuran kanssa, se on myös ollut erittäin suosittu. Nuorille ja aivan minkä ikäisille vaan on pidetty kesäperjantaisin ”nuokkua”erilaisten pelien merkeissä ja silloin on pidetty kahviota auki. Anita Heikkisen myyntikojusta voi käydä ostamassa leivonnaisia, ja päivän lehdet voi lukaista siinä samalla kahvia juodessa.

Pikkujoulut

Edellisvuoden pikkujoulut ruokailun osalta olivat Tertin kartanossa, myös teatteriesitystä kävimme katsomassa, ja ne jotka eivät teatteriin lähteneet heille oli Rantakeitaassa lystiä yllinkyllin.

2015 pikkujoulu maisema oli tämännäköinen, eipä huono!

2015 pikkujoulumaisema oli tämännäköinen, eipä huono! Kuva: Kaija

Tämänvuotiset pikkujoulut pidimme Mutterituvalla Suomenniemellä. Melkein nelisenkymmentä kyläläistä nautiskeli talon maistuvasta tarjoilusta. Vähän lauleskeltiin ja pidettiin arpajaiset, joiden pääpalkinnon 40 € S-ketjun lahjakortin voitti Anneli Jaatinen ja Kuoman lahjakortin Taikatuuli Haiminen.

Tässä vielä kooste illan kulusta:

”Tiukkana lauantaina lähti kaunis joukko himalanpohjalaisia pikkujouluretkelle mustalle Mutterituvalle. Tie oli mielenkiintoinen ja keli oli pörröinen, mutta lämmin. Pulkan auto vei turvallisesti perille. Mutterituvalla syötiin vaalea jouluruoka ja laulettiin pehmoisia joululauluja. Kierot arpajaiset pidettiin. Hyvä joulupukki kävi tervehtimässä meitä. Pyöreää Olavia vähän jännitti joulupukki. Pitkiä lahjoja jaettiin ja kaikilla oli lyhyt mieli. Sievä maha saatiin täyteen ja kultaiset torttukahvit päälle. Kiitos kaikille multaisesta illasta.”

Tulevalle alkuvuodelle on ollut puhetta retken järjestämisestä. Ottaisimme mielellämme ehdotuksia vastaan mielenkiitoisista kohteista. Retki voisi olla uimahalli tai ostosreissu, vai löytyisikö jokin muu mielenkiintoinen kohde?

Ehdotuksia voi esittää Maurille puh. 0440886884 tai sähköpostitse liukkonenmauri(ät)msn.com

Hyvää joulun odotusta kaikille, toivotaan pysyvää lunta ja järviin kantavia jäitä!

KATRIINA.

Kylän tapahtumia

Himalanpohjalle valmistui ainakin yksi ylioppilas tänä kesänä, Henri Pöysä.

Henri Pöysän merkittävä juhlapäivä.

Henri Pöysän merkittävä juhlapäivä.

Merkittäviä syntymäpäiviä ei tainnut kukaan viettää, mutta jokainen meistä kuitenkin olemme vuotta vanhempia kuin viime vuonna, siitä jokaiselle onnittelut.

Uusia lapsia ei tainnut myöskään paikkakunnalle syntyä… harmin paikka!

Tuulista on ollut, ja muutama puu on sen vuoksi kesän aikana kaatunut, sähkötkin oli poikki muutaman hetken, mutta ei mitään katastrofaalista kuitenkaan ole tapahtunut.

Oli kesällä kauniitakin ilmoja. Kuva: Kaijan ottama.

Oli kesällä kauniitakin ilmoja. Kuva: Kaija

Hieman kyselyä

Suoritin pienimuotoisen kyselyn kuinka Himalanpohjalla seurataan meidän nettisivuja. Netti on uusi keksintö, joka ei tunnu vielä oikein levinneen tänne Mikkelin toiseen laitaan, mutta niinhän se saattaa olla myös muualla Suomessa. Kysyin: ”Mistä saitte tiedon, että Mutterituvalla vietetään Himalanpohjan pikkujouluja?” Useimmista vastauksista kävi selville, kuinka tärkeä paikkakunnan lehti Ristiinalainen on. Se näyttääkin tulevan lähes joka talouteen. Toiseksi suosituin näytti olevan tuo ”viidakkorumpu”, eli ystävältä toiselle kulkeva tieto. Oli muutama käynyt miämedia-sivullakin ja sieltä harhautunut kylän sivuille. Kylämme sivut ovat olleet toiminnassa vuodesta 2006, elikkä runsas kymmenen vuotta. Kymmenen vuoden aikana muutaman avustajan tukemana on jotain aikaan saatu, ehkä useimpia on itkettänyt, joitain naurattanut tämä räpellys, mutta tämähän on aivan vapaaehtoista.

Sivuillemme pääsee osoiteella miämedia/kansalaismedia/himalanpohjan kylät. Sivuiltamme on edelleen linkkejä esim. Himalansaaren osakaskunnan kalastussivuille ja muutama muu hyödyllinen linkki.

Matkailua

Tuli kävästyä isolla kirkolla ja tutkimassa maamme rajapyykkejä ja niitten kuntoa.

Durhamin kadedraali, olis liian iso meidän kylälle.

Durhamin katedraali, olis liian iso meidän kylälle.

Ainakin Suomen ja Norjan rajalla oli rauhallista.

Kilpisjärveltä vähän pohjoseen.

Kilpisjärveltä vähän pohjoseen.

Olkaa hyvä vaan ja poiketkaa tällaisessä pienessä kylässä, siellä sijaitsee kunnon kalaravintola (The Magpie Cafe) – no nehän on makuasioita, joista ei kannata kiistellä.

Korkeat oli portaan huipulle, teki minun kipeille jaloille häijyä. Paikkakunta on Englanti ja kaupunki Whitby.

Korkeat oli portaat huipulle, teki minun kipeille jaloille häijyä. Paikkakunta on Englanti ja kaupunki Whitby.

Paria poikkeusta lukuun ottamatta kuvat ja teksti Mauri / Katriina/ Kaija / Juha Kelkka.

 

KESÄTAPAHTUMAN ARVAUSKILPAILUN TULOKSET

elokuu 25th, 2016 by himalanpohja

LÄMPÖTILA:

Lämpötila oli kolmen metrin korkeudessa 16.7. 2016 klo 19.30 Himalansaaren Koivulan pihassa 19,9 astetta.

Arvauksia suoritettiin 204 kpl. Täysin oikeaa tulosta ei kukaan onnistunut ennakoimaan. Lähin arvaus jäi vain kymmenyksen päähän oikeasta.

Ensimmäinen palkinto 200 € lahjakortti ja lohdutuspalkintoina 6 kpl 40 € makuupusseja.

 1.  Jari Hassinen       19,8
 2. Elias Himanen      19,8
 3. Helena Kovanen   20,0
 4. Marja Leino          20,0
 5. Kaarina Mattila     20,0
 6. Marko Asikainen   19,7
 7. Päivi Valto            19,7

Tapahtumakalenteri

toukokuu 27th, 2016 by himalanpohja

KALASAALIS

maaliskuu 26th, 2016 by himalanpohja

Lankalauantai, mistä sanonta?

Himalanpohjan sanonta kuuluu: siimat kireelle.

Aholammilla oli siimat kireellä, sillä voittaja veteli yli kolme kiloa kaloja Himalanpohjan kylät ry:n pilkkimestaruuskilpailuissa, eikä toiseksi tulleen tarvitse saalistaan hävetä. Keväinen keli suosi pilkkijöitä, mitä nyt vähän sataa tihuutti, mutta eihän pilkkijät ole sokerista tehtyjä.
Taikatuuli sai kunnon ahvenen körilään, taisin itse olla sadan metrin päässä hänestä ja luulin että ainakin susi repii pientä tyttöä, niin riemukas tapahtuma se oli Taikatuulelle.  Onnittelut Taikalle!  Petri Tikkaselle sattui onnenkantamoinen kalapaikkaa valitessa, sillä poratessaan reiän juuri siihen, sattui jonkin kalasumppu olemaan alapuolella. Onnittelut Petrille!
Kiitokset  keiton ja kahvin keittäjille, makkaran paistajalle ja kaikille mukana olleille, eritoten pilkki-/arpajaispalkintojen lahjoittajille. Vielä suuret kiitokset Voitto ja Heli Himaselle. Saimme toteuttaa toiveitamme ja vaipua taas epätoivoon ”ei nykyäkään”, tai ”oi mikä saalis”.
Porien käynnistys oli ensimmäinen toimenpide.

Porien käynnistys oli ensimmäinen toimenpide.

Matti Korhola toinen 592g

Matti Korhola toinen, 592 g

Taikatuuli suurella ahvenella + pieni ahven kolmas.

Taikatuuli suurella ahvenella + pieni ahven, kolmas.

Tarja Liukkonen naisten "kunirgatar" 849g

Tarja Liukkonen naisten ”kuningatar”, 849 g

Tarjalla ja Karilla molemmilla palkinto sijat tässä kabassa

Tarjalla ja Karilla molemmilla palkintosijat tässä skabassa

Noin 35 osanottajaa tänä vuonna osallistui siimankiristykseen.

Noin 35 innokasta osallistui tänä vuonna siiman kiristykseen.

Petri Tikkasella tuurit ja viuhkat kohillaan 3,061kg saalista.

Petri Tikkasella tuurit ja viuhkat kohillaan 3,061 kg saalista.

Yleinen sarja

Petri Tikkanen 3,061 kg

Kalle Korhola 2,929 kg

Kari Liukkonen 2,200 kg

Ville Mäkinen 1,254 kg, Manu Korhola 1,224 kg, Pertti Liukkonen 758 g, Voitto Himanen 710 g, Mauri Liukkonen 603 g, Mika Himanen 287 g, Vesa Korhola 193 g. Tero Haiminen, Sulo Viitikka, Eero Liukkonen, Marko Asikainen, Matti Hämäläinen – heille karttui suunnattomasti kokemusta.

Naiset

Tarja Liukkonen 849 g

Sinikka Valkonen 295 g

Riitta Liukkonen 287 g

Annuriikka Korhola 286 g, Kaija Jeffries 109 g. Sonja Leinoselle karttui kokemusta tulevia kisoja silmällä pitäen.

Lapset alle 15 v

Ekku Korhola 1,642 kg

Matti Korhola 592 g

Taikatuuli Haiminen 281 g

Viljam Haiminen 14 g. Veera ja Mira Asikaiselle kertyi  myös runsaasti kokemusta.

Texti ja kuvat Mauri Liukkonen/KJ

PILKILLE PILKILLE

maaliskuu 14th, 2016 by himalanpohja

TÄTÄ HETKEÄ

helmikuu 4th, 2016 by himalanpohja

TULEVAA

Oikein hyvää tätä vuotta teille arvoisat lukijamme. Olimme koulun penkillä Kaijan kanssa ja toivottavasti tulevaisuudessa tunnelin päässä näyttäisi  hieman valoisammalta. Ja mitä se valon pilkahdus tarkoittaa? Sitä, että tulemme uudistamaan näitä sivujamme nykyaikaisemmiksi.

Uudistuminen ei tapahdu salaman nopeudella.

Saimme koulutuksen yhdeydessä sellaisen latauksen, että se vaatii vielä monta monta hikipisaraa, jotta voin sen muuttaa todelliseksi hyödyksi. Olkaa kärsivällisiä ja odottakaa parempaa.

Te hyvät lukijamme olette tässäkin avainasemassa.

Lähettäkää meille juttuehdotuksia, omia juttujanne ja vinkkejä, mistä muodostamme hyviä asioita kylämme parhaaksi. Tämä on suora yhteys teille. Muistakaa vierailla sivuilla joka päivä, se on paras kiitos meille sivun päivittäjille.
Mauri ja Kaija, Miämedia.

Vanhoja kuvia

joulukuu 13th, 2015 by himalanpohja

Kurkistakaa vanhojen kuvien kammariin!

joulukuu 5th, 2015 by himalanpohja