JOY Jokaisen Oma Ympäristö

Toimi ja osallistu kulttuuriympäristön puolesta

JOY Jokaisen Oma Ympäristö – Kulttuuri-ympäristökampanja 2010 on pian puolivälissä ja kampanjassa on mukana jo yli 210 järjestöä, liittoa ja muuta yhteisöä. Kesällä järjestetäänkin kampanjan merkeissä tapahtumia lähes päivittäin eri puolilla Suomea. Osallistumalla kampanjan tapahtumiin voit vaikuttaa kulttuuriympäristösi puolesta.

Kesäkuussa tapahtuu muun muassa Helsingissä, Jyväskylässä, Kristiinankaupungissa, Kälviällä, Paltaniemellä, Tampereella ja Tuupovaarassa. Esimerkiksi 12.6. Kristiinankaupungissa  järjestetään Avoimet Portit -kulttuuritapahtuma pihoissa ja puutarhoissa, Helsingissä kerätään muistoja Alppilasta ja istutetaan kukkia sekä Jyväskylässä kuvataiteilija Kaisa Lipponen loihtii päiväksi Virityspuoli-puutarhakahvilan Halosen talolla. Lisää tapahtumia ja tapahtumien tiedot löydät osoitteesta
www.joy2010.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri.

JOY-kampanjaan voi ilmoittautua vielä mukaan osoitteeseen joy@kotiseutuliitto.fi. Osallistua voi vaikkapa pienellä ympäristöteolla tai kulttuuriympäristöteemaan liittyvällä tapahtumalla. Lisätietoja ilmoittautumisesta osoitteessa www.joy2010.fi/joy-kampanja/kampanjaan-ilmoittautuminen.

JOY Jokaisen Oma Ympäristö – Kulttuuriympäristökampanja 2010 on kansalaisten yhteinen kampanja kulttuuriympäristön arvostuksen ja hoidon parantamiseksi. Kampanjan suojelijana toimii Jorma Ollila ja sitä koordinoi Suomen Kotiseutuliitto.

JOY-kampanjan tavoitteena on nostaa kulttuuriympäristön arvostus samalle tasolle luonnonympäristön arvostuksen kanssa. Samalla pyritään parantamaan kulttuuriympäristöä vaalivien järjestöjen, viranomaisten ja muiden tahojen yhteistyötä.

Kampanjan idea on, että siihen mukaan ilmoittautuneet yhteisöt järjestävät JOY-kampanjan merkeissä omia tapahtumia, toimintoja, hankkeita tai koulutuksia vuoden 2010 aikana. Tavoitteena on muodostaa kansalaisten toimintaverkosto, jossa on mukana satojatuhansia ihmisiä.

Lisätietoja:

joy@kotiseutuliitto.fi

www.joy2010.fi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.